Жителите на пловдивското Белащица садят плануват да облагородят и залесят

...
Жителите на пловдивското Белащица садят плануват да облагородят и залесят
Коментари Харесай

Жителите на Белащица садят люляк на мястото на кариерата

Жителите на пловдивското Белащица садят плануват да облагородят и залесят кариерата край селото. Поводът е, че през днешния ден изтече и вторият контракт за рандеман на инертни материали от находище Белащица, кариера „ Родопи - Юг “ на концесионера „ Европейски пътища “ АД.

Местните поданици имат своята визия и нова цел – да превърнем разрухата в облагородена и залесена планинска територия.

Кампанията ще стартира със засаждане на люлякови шубраци по външния пояс към пътя на кариерите. Събитието ще се състои а 4 февруари от 13.30 часа.

„ Нашата идея е човеколюбива и природолюбива! Искаме ние, децата ни и всички бъдещи генерации, живеещи в района, да дишат чист въздух, а не прахоляка от трошенето на камъни и техния транспорт, да върнем птиците в гората, а не да слушаме тътена от взривно-пробивните действия, да изградим екопътека до параклиса св. Спас, пуст в този момент заради шума и грозотата на близките гледки и да съхраним природата! Искаме още да запазим и използваме наличната вода в изворите към кариерата, а не водните запаси в региона да бъдат погубени от мощните гърмежи, настоящи на подземните глъбини “, декларират жителите на селото.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР