Жителите на опожарения блок в Благоевград са изправени пред ново

...
Жителите на опожарения блок в Благоевград са изправени пред ново
Коментари Харесай

Наводни се опожареният блок в Благоевград

Жителите на опожарения блок в Благоевград са изправени пред ново предизвикателство. Част от жилищата им са наводнени, само че проблемите не свършват дотук. Те получиха и сметки за ток, макар че в част от постройката няма електричество.

Поредният проблем за жителите на опожарения блок в благоевградския квартал " Струмско " идва от водосточната тръба. Тя е разтопена от пожара, който избухна на 10 декември предходната година.

Живея в този момент тука, само че надали ще остана дълго време. Защото след огромния разгром сега имаме наводнения. И наводнението стигна до третия етаж, хвана го индивида, който живее на третия етаж, А тука тази стена беше мокра. И там имаше локва пред жилището. Страшното е, че и тези дето имаме ток до петия етаж, скоро може да нямаме ток въобще. И не може да се живее по този начин. Трябва да се вземат колкото в е допустимо по-бързо ограничения, споделя Слава Попова.

Електроподаването е спряно от петия до осмия етаж, поради което не могат да се правят каквито и да е ремонтни действия в блока.

Вода има, само че ток няма, пребивавам в различен апартамент. Надявам се, чакаме дълго време и всичкото това безучастие просто ни унищожава. Да не можеш да отпочнеш,това е, споделя Юлия Милешкова.

Течащата вода от горната страна, тя се просмуква в самата стена.Самият теч влиза и самото напрежение към този момент може да даде на късо и примерно отново да се случи, както е на седмия етаж, цялото табло напълно да изгори, споделя Румен Малев.

Част от жителите на блока взеха решение сами да се оправят с казуса, доколкото им стигат силите и опциите.

Спряхме го краткотрайно тоя теч, да се надяваме че няма да тече към този момент. Поне до момента в който се в профил изцяло, споделя Евгени.

И добавя, че това взема решение казуса отчасти. Собствениците на жилища в блока имали уверението, че електричеството ще бъде пуснато до края на януари. Но им начислили сметки, без да имат ток.

Лично на моя апартамент е 62 лв.. На съседа, който е на осмия етаж насреща, на него е 170. На съседката е 200. Такива някакви суми.И би трябвало да пускаме молби в този момент, И вървене по тъгите един тип, споделя Евгени.

Уверенията на електроразпределителното сдружение са, че от понеделник ще стартира работа по замяна на изгорелите табла в блока. А във връзка с начислените сметки за ток в документално мнение за Българска национална телевизия от сдружението обясниха,че поради случая с пожара е позволена неточност.

Фактурираната сила на необитаемите жилища е сторнирана преди два дни и клиентите ще получат съответните корекции на сметките за тока.

Репортер: Десислава Малинова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР