Жителите на Ню Йорк ще останат без газово отопление от

...
Жителите на Ню Йорк ще останат без газово отопление от
Коментари Харесай

Нюйоркчани ще останат без газ

Жителите на Ню Йорк ще останат без газово отопление от 2027 година. Съответният закон беше признат от Градския съвета на най-големия американски град, с цел да се понижат парникови газове и да се избави планетата от световното стопляне, заяви телевизия Си ен би си (CNBC), представени от БГНЕС.

Забраната ще влезе в действие през 2023 година и в началото ще важи за здания до 7-ия етаж, а от 2027 година ще бъде спряно газоснабдяването на всички нови здания, като се изключи лечебни заведения, търговски кухни и перални. Вместо с изкопаеми горива домовете ще се отопляват с ток.

Нововъведението ще помогне за понижаване на 2,1 тона излъчвания на въглероден диоксид и ще спести няколкостотин милиона $ при полагане на нови газови връзки. Мярката ще защищити и популацията от детонации и приключване на газ.

Ню Йорк е най-населеният град в Съединени американски щати и шестият по ползване на природен газ. В резултат на това градските здания съставляват към 70 % от излъчванията на парникови газове. Предполага се, че законът ще накара града да премине към възобновими източници, чийто дял в енергийния баланс би трябвало да нарасне до 70 % до 2030 година

Властите възнамеряват да реализират нулеви излъчвания в енергийния бранш до 2040 година. Забраната за отопление на газ се обсъждаше и в други елементи на Съединени американски щати. Подобна самодейност към този момент е подхваната в гладовете Сан Франциско, Бъркли и Сан Хосе в щата Калифорния, Кеймбридж в Масачузетс и Сиатъл във Вашингтон.

Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР