Жителите на новопостроения небостъргач Опал в Сидни ще бъдат евакуирани

...
Жителите на новопостроения небостъргач Опал в Сидни ще бъдат евакуирани
Коментари Харесай

Обитателите на новопостроен небостъргач в Сидни отново ще бъдат евакуирани

Жителите на новопостроения небостъргач Опал в Сидни ще бъдат евакуирани още веднъж поради откритите преди два дни пукнатини в стените на десетия етаж, съобщи ДПА, като се базира на телевизия Ей Би Си.

Евакуацията може да продължи до 10 дни. Хората ще бъдат настанени в хотели. Тя е втората за няколко дни. На Бъдни вечер поради шумове от пропукване жителите на небостъргача бяха евакуирани. След инспекция и определяне на дребни пукнатини на 10-ия етаж на част от жителите беше позволено да се върнат. Но притежателите на 51 жилището на 10-ия етаж и на етажите под и над него получиха опция единствено да се върнат, с цел да вземат най-необходими си движимости. Много от жителите на останалите жилища обаче по този начин й не посмяха да се приберат в тях и избраха да нощуват при близки или в колите си.

По време на новата евакуация специалисти на компанията, построила небостъргача, ще проучат деликатно постройката, с цел да открият аргументите за пукнатините.

Небостъргачът Опал е издигнат на мястото на олимпийското градче в Сидни. Той има 33 етажа с 392 жилището и още три етажа комерсиална повърхност. Небостъргачът е издигнат от компанията Айкън корпорейшън, в която мажоритарен дял има японската компания Каджима корпорейшън. Неговите поданици се настаниха в него преди четири месеца.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР