Жителите на Мадрид са посъветвани да си останат вкъщи, тъй като проливните дъждове валят цяла Испания

...
Кметът на Мадрид в неделя посъветва всички жители да останат
Коментари Харесай

Кметът на Мадрид в неделя посъветва всички жители да останат у дома, докато столицата се подготвя за проливни дъждове и бури, засягащи части от Испания. |

Националната метеорологична агенция AEMET издаде максимална червена тревога, което означава възможна екстремна опасност, за неделя в района на Мадрид, провинция Толедо и град Кадис.

Той каза, че до 120 литра на квадратен метър дъжд може да падне падат повече от 12 часа в Мадрид.

„Поради изключителната и необичайна ситуация, при която рекордите за валежи ще бъдат счупени, моля хората на Мадрид да си останат у дома днес“, написа кметът на Мадрид Хосе Луис Мартинес-Алмейда на X , бивш Twitter.

Тъмни буреносни облаци се събираха над Мадрид в ранния следобед на неделя, но много хора бяха навън, както обикновено.

„Мисля, че (червената тревога) е добра идея“, каза жителят на Мадрид Мануел Лоро, 42. „Най-доброто нещо, което можете да направите, е да не използвате колата си днес. Ще бъде най-силно в шест часа, така че ще се приберем по-рано."

Службите за спешна помощ на Мадрид изпратиха текстови съобщения до жителите, предупреждаващи ги за рискове от наводнения и ги съветващи да не използват превозни средства.

Ла Лига спря вечерния мач между Атлетико Мадрид и Севиля на стадион "Уанда Метрополитано" в Мадрид поради предупреждението.

В Алканар, Тарагона, на източното крайбрежие на Испания, службите за спешна помощ също затвориха жителите по домовете им поради наводнения след 215 литра на квадратен метър дъжд през последните 24 часа.

(REUTERS )

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР