Жителите на хасковското село Конуш излизат на протест и ще

...
Жителите на хасковското село Конуш излизат на протест и ще
Коментари Харесай

Жителите на село Конуш излизат на протест, ще блокират главния път

Жителите на хасковското село Конуш излизат на митинг и ще блокират основния път. Причината за тяхното неодобрение са разрушените и неподдържани пътища в селото и проблеми с питейната вода.

Заради неналичието на асфалт се постанова живущите в селото да „ закърпват” пътя със строителни материали.
Протест за асфалт в хасковското село Стамболийски От 36 села в общината 14 не получават и стотинка за естествени пътища в бюджета за тази година
„ Провокира ни това, че инфраструктурата е в окаяно положение, няма усъвършенстване от 20 години нагоре, с изключение на тази година, когато направиха 50 метра асфалт. Всеки месец ще вършим митинги, а като почне летният сезон, ще почнем всяка седмица – като тръгнат румънците. Асфалтират основните артерии за преминаващите през селата, а за локалните нищо не правят”, оплака се гражданин на селото.

Конуш се намира на 8 км от Хасково. От 34 улици са асфалтирани 10. А по думите на протестиращите на местата, където има положен асфалт, настилката е компрометирана.

Кметът на селото Младен Марчев сподели за bTV, че е изпратил недоволствата и настояванията на хората до Община Хасково.
Село Илинденци още веднъж стачкува против скъпата вода Няма да плащаме сметките, безапелационни са локалните
По думите му за една от улиците са отделени 30 хиляди лв., а против тези пари са били асфалтирани едвам 60 метра.

От Община Хасково изпратиха позиция до bTV, в която споделят, че тази година са планувани близо 290 хиляди лв. за асфалтиране на всички села. От общинската администрация допълниха, че ще бъде основана комисия, в която ще бъдат включени селските кметове и те ще вземат решение кои села и улици са приоритет.

Това обаче значи, че на село се падат по 10 хиляди лв., което съгласно жителите на Конуш е извънредно незадоволително.
Такса „ Зелена зона ” за паркиране на улица без асфалт Ремонтът ѝ ще стартира най-рано през лятото, само че скоби се поставят занапред
Те остават непреклонни и дадоха обещание, че ще стачкуват, до момента в който настояванията им не бъдат изпълнени. Протестът им през днешния ден стартира в 10 ч., когато ще блокират основната пътна артерия, през която минават интернационалните транспорти.

Идеята е чужденците да минат по различен път през селото и да видят в какво положение са пътищата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР