Жителите на град в Северна Ирландия са изключително притеснени заради

...
Жителите на град в Северна Ирландия са изключително притеснени заради
Коментари Харесай

Мистериозен шум тормози жителите на град в Ирландия

Ж ителите на град в Северна Ирландия са извънредно обезпокоени поради непрекъснат звук, който им пречи да спят през нощта. За мистериозните звуци заяви IFL Science. Никой не е сигурен от кое място идва дразнещият звук, по тази причина локалният съвет е наел звукови специалисти, които да проучат казуса.  

През последните няколко седмици шумът се е чувал в необятен регион към Омаг в графство Тайрон , оповестява BBC News. Хората разказват звука като " непрекъснато бръмчене или бумтене " , което става по-силно изразено през нощта, показва изданието.  

Стивън Донъли от Партията на алианса е упълномощил на общинския съвет да изследва казуса. След редица инспекции остава загадката, какво тъкмо предизвиква звука, оповестява IFL Science. 

" Първоначално смятахме, че звукът се чува единствено в югоизточната част на града, само че с течение на времето стана ясно, че това е нещо визира целия град ", споделя Донъли в утринния блок на ирландската медия RTÉ.  " Възможно е звукът да е привързан с времето . Трябва да установим действителния му генезис, с цел да осигурим решение " разяснява той. 

Yet Another Town Has Reported " The Hum ", Sparking Mystery And Sleepless Nights
— IFLScience (@IFLScience)
От 70-те години на предишния век насам " тананикания ” са били регистриран неведнъж в някои елементи на Европа, Австралия и Северна Америка.  

През 1993 година хората в Таос, Ню Мексико, стартират да се оплакват от мистериозно нискочестотно бръмчене, което се усеща съвсем като осцилация. Изследователите деликатно са проучили по този начин наречения " звук от Таос ”, само че към момента няма консенсус по отношение на неговия източник.  

Съществуват голям брой теории за това, какво може да стои зад мистериозните звуци, вариращи от механични устройства до звук в ушите и всеобщи психогенни болести .  Една от известните теории е, че той може да има нещо общо с нискочестотните радиовълни, употребявани от военните.  

" Смятам, че когато сходна история е обгърната в тайнственост и конспирация, може да е много занимателно да се занимаваме с разнообразни теории. Но нещото, което постоянно споделям на хората, е да не имат вяра на тайните теории ", споделя Донъли.

По думите му за странните шумове евентуално има разумно и скучно пояснение. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР