Жителите на едно от наводнените карловски села - Слатина обмислят

...
Жителите на едно от наводнените карловски села - Слатина обмислят
Коментари Харесай

Месеци след бедствието в село Слатина: Само един мост е проходим и дори не е обезопасен

Жителите на едно от наводнените карловски села - Слатина обмислят митинги на жълтите павета - в това число пред президенството. Според тях, след бедстието през септември, държавните институции бездействат и инфрастукрутарата в региона не се възобновява.

Към днешна дата в селото от разрушените мостове, единствено един е пристъпен, само че той не е обезопасен. Възрастните хора от горната час на Слатина се принудени да вървят с километри до магазина в центъра на селото, с цел да си купят най-необходимите артикули.

Четвърти месец хората живеят в боязън, че при по-обилни дъждове и снеговалежи още веднъж може да бъда наводнени, а коритото на реката към момента не е укрепено

От Община Карлово споделиха за Българска национална телевизия, че е оповестена социална поръчка за планиране и възобновяване на двете дерета и двата моста в селото. Подадени са 3 предложения, които се преглеждат от комисията избор на реализатор. Пред завършване е процедурата по оповестяване на общетвена поръчка за моста сред Слатина и Розино, само че общината прецизно съблюдава законовите периоди.

Местните поданици се заканиха, че в случай че настояванията им не бъдат чути в най-кратко време ще стачкуват на жълтите павета в София.

Репортер: Станислава Христозова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР