Жителите на Донбас, Херсонска и Запорожка област стават руснаци завинаги,

...
Жителите на Донбас, Херсонска и Запорожка област стават руснаци завинаги,
Коментари Харесай

Путин: Донбас, Херсонска и Запорожка област стават руски завинаги

Жителите на Донбас, Херсонска и Запорожка област стават руснаци вечно, съобщи съветският президент Владимир Путин на публична гала за сключване на договорите, с които Русия официално ще анексира окупираните от войските ѝ украински територии.

Руският държавен глава съобщи при започване на речта, че на така наречен референдуми хората създали еднопосочен избор, съобщи Българска телеграфна агенция.

В речта си Путин се базира на наследството на Съветския съюз и посочи, че изборът на хората от " новите територии " е тяхно неотменно право, закрепено в устава на Организация на обединените нации.

Руският президент прикани Украйна неотложно да приключи бойните дейности и да се върне на масата на договарянията.

По думите на Путин Украйна е направила неточност, излизайки от Съюз на съветските социалистически републики и в действителност принадлежи на Русия, оповестява Euronews.
Още история и рецензии по отношение на Запада
След като се задълбочи в историческите обосновки за експанзията на Москва против Украйна, Путин продължи с ролята на Запада и по какъв начин Русия бива възприемана от западния свят.

„ Те желаят да ни видят като своя колония, желаят да ни ограбят “, съобщи Путин и добави: „ Те употребяват двойни стандарти, тройни стандарти. Вземат ни за простаци. “

Путин се закани, че " Русия няма да продължи да живее при тези подправени правила ".

След следващото задълбочаване в историята, Путин подлага на критика Съединени американски щати и Запада, изброявайки исторически събития като нуклеарната бомбардировка над Хирошима и Нагасаки и потвърждавайки, че Съединени американски щати към момента държат под окупация „ Корея, Япония и даже Германия “.

Той също по този начин упрекна Съединени американски щати и Англия, че са принудили европейските народи да вкарат наказания против Русия, както и че са принудили Европейски Съюз да не купува газ от Кремъл.

„ Съединени американски щати упорстват за цялостно прекъсване на съветската сила за Европейски Съюз, с цел да завладеят сами европейския пазар “, уточни Путин.

Според съветския държавен глава детонациите на газопровода " Северен поток " на 27 септември са породени от бойкот на Запада.
Англосаксонците не са удовлетворени единствено от глобите. Те минават към терористични актове, организирайки детонации на газопроводи в (Балтийско) море.
Владимир Путин, президент на Русия

В това, което назова „ битка по пътя на свободата и справедливостта за велика и историческа Русия “, Путин подлага на критика така наречен " woke culture " и " джендър идеология ", заявявайки, че Русия е избрала собствен път против „ ужасните опити, целящи да разбият (нашата) душа “.

В изявлението си Путин даде русофобията като образец за открит расизъм.

Церемонията приключи с подписването на съглашения за анексиране на окупираните от Русия украински територии с назначените от Москва представители на четирите области Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие, след което беше изпълнен съветският химн.
Незаконната анексия няма да промени нищо, съобщи Урсула фон дер Лайен
„ Незаконната анексия, оповестена от Путин, няма да промени нищо “, съобщи навреме ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

„ Всички територии, нелегално окупирани от съветски нашественици, са украинска земя и постоянно ще бъдат част от тази суверенна нация “, написа в Туитър шефът на Европейска комисия, прилагайки

„ Ние изрично отхвърляме и недвусмислено осъждаме противозаконното анексиране от Русия на украинските Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска области. Като съзнателно подкопава учредения на правила интернационален ред и жестоко нарушава главните права на Украйна на самостоятелност, суверенитет и териториална целокупност – съществени правила, заложени в Хартата на Организация на обединените нации и интернационалното право, Русия излага на риск световната сигурност. Ние не признаваме и в никакъв случай няма да признаем противозаконните „ референдуми “, които Русия сътвори като предлог за това по-нататъшно нарушение на независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на Украйна, нито техните фалшифицирани и противозаконни резултати “, се споделя в общата позиция на държавите-членки на Европейски Съюз.

„ Ние ще засилим ограничаващите ограничения против противозаконните дейности на Русия, с което в допълнение ще ускори натиска върху Русия да приключи своята нападателна война. Повтаряме, че Европейският съюз твърдо застава зад Украйна и ще продължи да дава мощна икономическа, военна, обществена и финансова поддръжка на Украйна толкоз дълго, колкото е належащо “, стои още в изказването.

Цялата гала, с която Русия официално анексира окупираните украински територии, вижте във видеото:
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР