Жителите на десет села от Рудоземска община недоволстват срещу лошото

...
Жителите на десет села от Рудоземска община недоволстват срещу лошото
Коментари Харесай

Протест заради силно разбит път в Смолянско

Жителите на 10 села от Рудоземска община недоволстват против неприятното положение на пътя Рудозем-Елховец-Пловдивци-язовир " Пловдивци ".
" Пътят е републиканска пътна мрежа и неколкократно до момента ни беше обещавано и ни увещаваха, че до края на април ще започва ремонт на този път, който тук-там е безусловно непристъпен. Пътувайки, живеещите и работещите в общината, постоянно си чупим колите, поносим вреди, ядосваме се, не срещаме вниманието на виновните институции. Събрахме над 550 подписа с митинг до регионалната дирекция на АПИ. Поканихме и директорката г-жа  Костадинка Миланова да участва, само че не я виждам. И тя би трябвало да даде отговор на въпросите, които желаеме да сложим. Цялата права е с дължина 13 км. Миналата година нямаше кърпене с претекста, че тази година пътят ще бъде изцяло ремонтиран ", сподели Добромир Шевелиев - кмет на с. Елховец.

Припомняме, че през месец декември предходната година Агенция " Пътна инфраструктура " разпореди за цялостна рехабилитация въпросния пътен сектор. Общата му дължина по документ е 11,560 км, а договорът с ДЗЗД " Пътно поддържане Област Смолян " е на стойност 12 900 565 лева Срокът за осъществяване на ремонтните действия е 30.10.2021 година
В консорциума, който има подписан петгодишен контракт с АПИ за настояща и зимна поддръжка на репуликанската пътна мрежа в област Смолян, вземат участие компаниите
" Грома Холд " ЕООД (бившата " Агромах " ) и " Роуг 1 " ЕООД.
Когато заяви новината регионалният шеф Недялко Славов изясни, че от траялите близо три години строителни действия по язовир " Пловдивци " републиканският път е мощно злепоставен.

" В продължение на повече от две години жителите на Елховец, Пловдивци, Войкова лъка, Бърчево и Рудозем слагат остро въпроса за ремонт на този пътен сектор от републиканската пътна мрежа и през днешния ден с наслада ги осведомявам, че изпълняваме уговорката си към тези обитаеми места ", посочи тогава Славов.
Междувременно през вчерашния ден от Областното пътно ръководство осведомиха, че сега се създава софтуерен план за ремонта на 11,5 км от третокласния път ІІІ-8608 Рудозем – Елховец – Пловдивци – язовир " Пловдивци ", а срокът за завършването на плана е до края на месец май 2021 година
 
 
 
 

 
 
 
 
От там прецизират, че незабавно след утвърждението му от Областно пътно ръководство и Института по пътища и мостове ще започват и строително-ремонтните работи.
Предвижда се полагане на геомрежа, възобновяване на пътната настилка по метода " студено преработване ", възстановяване на отводняването с полагане на дренаж и нови тръбни водостоци и облицовани окопи, ремонт на подпорни и укрепителни стени. Срокът за осъществяване на дейностите е до края на октомври т.г.
​ " За обезпечаване сигурността на придвижване в правата сега се прави изкърпване на пътната настилка с битумна емулсия и секта под налягане. Това е краткотрайно решение за възстановяване на положението на пътя до стартирането на ремонта през юни т. година, който ще усъвършенства трайно технико-експлоатационните качества на трасето ", допълват от Пътното в Смолян.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР