Жителите на четири асеновградски села заплашиха с протести и гражданско

...
Жителите на четири асеновградски села заплашиха с протести и гражданско
Коментари Харесай

Жителите на асеновградски села заплашват с протести

Жителите на четири асеновградски села заплашиха с митинги и гражданско непокорство, в случай че незабавно не бъде обновен започнатият ремонт на пътя, преминаващ през обитаемоте места. Реконструкцията на републиканския път Асеновград - Първомай спря изненадващо, откакто фирмата-изпълнител приключи активността на правата и изтегли тежката техника и чиновниците си от обекта. Причината е, че сдружението не е поучило увещание от страната, че ще получи от Агенция “Пътна инфраструктура “ средствата за ремонта - 31 милиона лв., оповестява.

В същински капан се оказаха жителите на асеновградското село Козаново. Главният път за Първомай минава през обитаемото им място. От месец е разкопан за повсеместен ремонт, а от няколко дни е зарязан. Пред домовете им има големи ровове за полагане на нова водопреносна мрежа, само че и по нея не се работи, оплакват се хората.

Иван Грудев от селото споделя: " Ние сме заложници. Не можем нито самун да си купим, нито медикаменти да отидем да си вземем. Никъде не може да излезем. Нито кола можеш да изкараш. Да се наложи да отидем или да викнем Бърза помощ да пристигна. Невъзможно! Невъзможно е! Това е срамотия! За мен е безсрамие ".

Димитър Тянев означи: " Ситуацията е напряко покруса. Даже и за въздуха може и да вземат да желаят да плащаме, а пък де факто нищо. Това е България ".

Рейсовете отхвърлят да идват. Идват до разклона, който е за село Избегли, което е няколко километра и би трябвало да вървят пешком. Освен, че рейсовете към този момент не идват до селото, микробусите, доставящи хранителни артикули също отхвърлят да зареждат локалния магазин.

Дългоочакваният ремонт на осеяния с дупки републикански път от Асеновград до Първомай стартира в средата на май. Реконструкцията на трасето, което е близо 28 километра, включва замяна на пътната структура, полагане на нови  асфалтобетонови пластове, замяна на бордюри, нова маркировка и създаване на отводнителни уреди. Цената на ремонта е 31 милиона лв.. Фирмата-изпълнител направила 1/3 от активността и преди дни спряла работа.

Инж. Гинка Маринова, шеф „ Строителство “ в „ Европейски пътища “ Пловдив изяснява: " Този обект сега е спрян да се извършва, до момента в който нямаме изясненост за неговото финансиране. Техниката е изтеглена и е пренасочена към други обекти, за които имаме обезпечени финансиране.

Пътят ще остане неремонтиран и в това положение, в което сега се намира, до момента в който не получим изясненост от Агенция „ Пътна инфраструктура “ ще има ли финансиране, ще можем ли да стартираме умерено ".

Търпението на локалните поданици е на лимита и се готвят за митинги.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР