Жителите на Босилеград ще отбележат тържествено деня на светите братя

...
Жителите на Босилеград ще отбележат тържествено деня на светите братя
Коментари Харесай

Илияна Йотова ще посети Босилеград за 24 май


Жителите на Босилеград ще отбележат тържествено деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност на 24 май от 14.00 часа пред църквата „ Св. Троица “ в село Извор. 

В рамките на формалната част приветствени слова ще изнесат вицепрезидентът на България, посланикът ни в Сърбия Петко Дойков, Иван Николов от Културно-информационен център „ Босилеград ”  и други. Йотова ще постави цветя пред паметника на Васил Левски, ще посети босилеградската Гимназия и офисите на КИЦ „ Босилеград ", както и пресклуба на Българска телеграфна агенция в Босилеград.

По традиция на 24 май дирекция „ Култура “ на Столичната община, взаимно с Културно-информационния център на българското национално малцинство в Босилеград, Гражданския комитет „ Западни околности “, 55-то СУ „ Петко Каравелов “, възпитаници, учители и жители провеждат празнично честване на най-светлия празник за всички българи - Дентя на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.

В програмата присъединяване ще вземат Вокална групировка „ Български гласове “ с диригент Йосиф Герджиков, актрисата Василка Сугарева и възпитаници от 55 СУ „ Петко Каравелов “ – гр. София с началник Илия Илиев, учител по български език и литература, оповестява Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР