Жителите на американския град Филаделфия са уведомени, че трябва да

...
Жителите на американския град Филаделфия са уведомени, че трябва да
Коментари Харесай

Само бутилирана вода ще пият във Филаделфия, ето защо

Жителите на американския град Филаделфия са известени, че би трябвало да пият единствено бутилирана вода след разлив на химикали в река Делауеър в прилежащия окръг Бъкс, съобщи Асошиейтед прес. Здравните управляващи на окръг Бъкс оповестиха, че при теч в химическия цех " Тринсео Алтуглас “ (Trinseo Altuglas) в градчето Бристол в реката са се излели сред 8100 и 12 000 галона латексов разтвор за довършителни работи на водна основа. Длъжностните лица обявиха, че той не е отровен за хората и че в окръга не са докладвани неподходящи последствия за здравето.

Властите във Филаделфия също осведомиха, че няма признаци за замърсяване на градската вода, само че чиновниците " не могат да бъдат 100 % сигурни ", че следите няма да се появят в неделя следобяд, съобщи Майк Карол, заместник-управляващ шеф на Службата за превоз, инфраструктура и стабилно развиване на Филаделфия. Поради тази причина хората са били предизвестени да употребяват бутилирана вода за пиянство или готвене, с цел да се сведе до най-малко всеки риск.

Старши вицепрезидентът на " Тринсео “ по производството и инженерните въпроси Тим Томас сподели пред локални медии, че материалът не съставлява риск за хората. В пречиствателните станции в региона са взети нужните ограничения и се чака обстановката да се възстановява.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР