Жители на варненското село Аврен подготвят жалба до „Енерго Про“

...
Жители на варненското село Аврен подготвят жалба до „Енерго Про“
Коментари Харесай

Масово изгарят електроуреди в Аврен, жителите се жалват на „Енерго Про“ 


Жители на варненското село Аврен приготвят тъжба до „Енерго Про“ поради честите спирания на тока. По думите на хората при всеки по-силен вятър или дъжд те остават без ток часове наред.

Според жителите токът стопира непрекъснато и има ниско напрежение, което на моменти вместо 220 те са измерили, че е 60 – 80 волта. Масово изгарят електроуреди, последният сериозен проблем е бил на 10 против 11 януари, когато в селото е имало 17 токови удара и повече от 12 часа жителите са били без ток.

Повечето хора се отопляват на електричество, което в студените зимни месеци основава големи проблеми.

Позицията на „Енерго Про“ е, че през предходната година са направени вложения в размер на над 230 000 лв. за възстановяване на електрозахранването в региона. Предприети са и ограничения, които понижават автоматизираните изключвания поради неподходящи външни фактори, включени са и спомагателни отбрани на оборудванията, както и ограничения за възстановяване качеството на електрозахранването, само че се постановат и планови спирания, с цел да се прави тази профилактика. Проблемът касае повече от 4000 индивида в 17 обитаеми места, единствено в Аврен са към 600 семейства, предава Българска национална телевизия
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР