Жители на „Централен“ системно страдат от ниско налягане на водоподаване

...
Жители на „Централен“ системно страдат от ниско налягане на водоподаване
Коментари Харесай

Пловдивчани: Системно нямаме налягане на водата, пълним кофи, за да се къпем

Жители на „ Централен “ редовно страдат от ниско налягане на водоподаване по високите етажи. Пловдивчанин, чието жилище се намират на улица „ Капитан Райчо “ 89, разяснява пред TrafficNews, че казусът им е почнал от дълго време, само че в последните седмици се задълбочил.

Така освен живеещите на етажи над 7-я, само че и тези от 5-ти нямат обикновено налягане.

„ Вода тече, само че струята е извънредно слаба. Няма по какъв начин да се изкъпем, би трябвало да си пълним кофи, с цел да имаме естествена хигиена “, съобщи пред наш кореспондент Росен.

По обща самодейност живеещите в блока са изпратили тъжба до ВиК с молба да бъде направена инспекция. Тя е изпратена на 7 януари, само че до този миг, те не са отчели смяна във водоподаването. TrafficNews потърси за коментар ВиК, откъдето ни бе обяснено, че ревизия по сигнала към този момент е осъществена.



Един от факторите, които въздействат на налягането, се оказва засиленото строителство в региона, декларират от ВиК.

„ В пиковите часове се получава този противен проблем, навръх избрани места. Водоснабдяването на града е в същите параметри, в които е било построено преди време. Пловдив се разраства от ден на ден и повече, в случай че в този момент приказваме за една улица, след време ще приказваме за цели сектори, в които дефицит на вода и дефицит на налягане “, съобщи пред наш кореспондент инж. Антон Гълъбов.

В момента за жилищния блок на „ Капитан Райчо “ се изследват две благоприятни условия. Едната е да бъде направена нова връзка в уличната мрежа, само че, по думите на експерта, това е доста мъчно за реализиране. Другата опция е да бъде построена хидрофорна апаратура в постройката. Процес на изследване е кой от двата разновидността е по-разумен, съобщи инж. Гълъбов пред TrafficNews .

Проблемът с ниското налягане обаче не визира единствено тях. По сходен метод са наранени в други жилищни блокове в региона, където по високите етажи обикновено течащ душ или кранче на мивката е мираж пред по-голяма част от деня. Живееща на адрес „ Петко Д. Петков “ споделят пред TrafficNews , са прибягвали до инсталирането на хидрофорни помни в жилищата си, само че резултатът е съвсем никакъв.

По посока реорганизация на съществени водопроводни мрежи в града е стартирала европейска стратегия, а изпълнителите по нея към този момент са утвърдени, показаха от ВиК.

„ Очаква се в идващите два месеца да стартира построяването на нови довеждащи водопроводи от помпените станции. Но паралелно с това би трябвало да се търсят разновидности за промяна на по-голямата част от мрежата на Пловдив, само че за това се изискват колосални суми. За да се осъществя сходно нещо, би трябвало да бъде финансирана от национална стратегия “, разяснява още инж. Гълъбов.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР