Жители на Триград и три съседни села се събраха на

...
Жители на Триград и три съседни села се събраха на
Коментари Харесай

Жители на Триград отново на митинг заради липсата на път

Жители на Триград и три прилежащи села се събраха на кротичък протест на пътя Девин-Кричим в символ на митинг, че към този момент втори месец след бедствието през декeмври м.г. са без достъп. На 12 декември единственият път до тези обитаеми места се срути и от този момент хората придвижват на ръце храна, бензин, медикаменти, фураж за животните. " За да излезеш или влезеш в четирите обитаеми места, наложително са нужни две коли. Отиващите в Триград оставят колите си от едната страна на този сектор и пешком минават до другата страна, а там ги поемат с друга кола. Всички хранителни запаси за магазините също се носят на ръка през рисковия сектор, с риск при прекосяване през срутището да пострада някой ", обясниха протестиращите.

На митинга те издигнаха плакати с надписи " Стига обещания, желаеме път ", " Запазете живота и здравето на хората, желаеме бъдеще, а не обезлюдени селища " и други Мирните дейности на родопчани са в отговор на отчасти взетите решения за разпределяне на пари за ремонт на най-засегнатите сектори по пътя за Триград, които не вземат решение казуса.

По думите на кмета на община Девин Здравко Иванов за повсеместен ремонт на пътя Тешел-Кестен са нужни десетки милиони левове, които са непостижими за общината без поддръжка на страната. По думите му Междуведомствената комисия е одобрила предлагането на засегнатите обитаеми места и следва да бъдат обезпечени средствата от Министерски съвет. Той съобщи, че чака при започване на март да стартира ремонтът на трите сектора на пътя. По думите му геоложки изследвания установили, че има редица компрометирани сектори. " Ще създадем всичко допустимо да се финансира и повсеместен ремонт на пътя ", съобщи Иванов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР