Жители на т. нар. Донецка народна република вдигнаха бунт и

...
Жители на т. нар. Донецка народна република вдигнаха бунт и
Коментари Харесай

Бунт: Над 200 войници от непризнатата „ДНР“ отказаха да се бият срещу украинските военни

Жители на така наречен " Донецка национална република " подвигнаха протест и отхвърлиха да се бият за завладяване на украинската Луганска област, където под съветска настойчивост беше основана друго сепаратистко формирование - " Луганска национална република ". По думите им, това е " непозната република ", съобщи Униан.

„ В Донбас не престават протестите на наложително мобилизираните поданици. В мрежата беше публикувано следващото видеообръщение на бойци от „ армията на ДНР “, които обявиха, че първо са ги изпратили да щурмуват Мариупол, а в този момент желаят да ги трансферират в Луганска област. Те отхвърлят да водят война за „ непозната република “. “ -журналистът Денис Казански в канала си в Телеграм.

Водачът на протеста декларира, че той и останалите участници в него са „ военнослужещи от 107 стрелкови полк ". По думите му, 1,2 и 4 рота на полка (общо 204 души) отхвърлят да изпълнят заповедта на " командването " да заминат за " ЛНР " и да бъдат „ пушечно месо “.

" С нас бяха осъществени голям брой противозаконни дейности. Призоваха ни нелегално в нарушаване на наредбите. Не ни направиха медицински обзор. Нееднократно ни лъгаха и посредством машинация се пробваха да ни и изпратят на територията на " ЛНР ", където по непотвърдена информация към този момент сме част от някакво " казачество ", непринудено влезнали в редовете на " въоръжените сили на ЛНР ". “ – добавя лидерът, представен от Униан.

Превод Faktor.bg

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР