Жители на столичния квартал Надежда алармират за случаи на отравяне

...
Жители на столичния квартал Надежда алармират за случаи на отравяне
Коментари Харесай

Урод - отровител на котки вилнее из Надежда

Жители на столичния квартал " Надежда " сигнализират за случаи на отравяне на котки. В съобщение, разлепено на разнообразни места в квартала, се показва, че огромен брой улични котки, кастрирани и обгрижвани от доброволци, са отровени с антифриз.

" Котките умират в ужасни страдания и мощни болки. Разполагаме с протоколи от ветеринарната клиника, в която се пробваха да спасят няколко от жертвите и се касае за отравяне с антифриз ", споделят доброволците.

За казуса са подадени сигнали в полицията, в прокуратурата и в отдел " Екология " към община Връбница, написа Глас Нюз.

" Няколко неправителствени за защите на животните са известени за протичащото се и спомагат за разкриване и наказване на виновника. Организират се доброволци, които обикалят всекидневно и наблюдават за съмнителни лица или прояви. Преглеждат се видеоматериали от камери в региона ", написа в уведомлението.

В уведомлението се показва още, че насилието над животни е закононарушение по смисъла на ЗЗЖ и се санкционира със затвор:

" Искам да прикани всички притежатели да домашни кучета и котки, излизащи на открито, да бъдат бдителни и да се оглеждат за възможния причинител. Утре жертва може да стане вашето куче, коте или пък МАЛКО ДЕТЕ ".

Обявена е парична премия за оня, който даде информация, задоволителна за откриване на причинителя.

Снимка на уведомлението е оповестена в обществената мрежа Фейсбук от Виктория-Андреа Колева.

" Здравейте! Тази вечер, когато разхождах кучето си, двама прелестни младежи лепяха това УВЕДОМЛЕНИЕ. В което ни уведомяват за отрова. Хора пръскат храна със отрова и я пускат по градинките сред блоковете и улиците и убиват улични котки и кучета, също по този начин и домашни, които си хапват от земята. Бъдете доста ВНИМАТЕЛНИ! С грижа за нашите и уличните животинки! ", написа Виктория-Андреа Колева.

В профилиран уебсайт за животни се показва, че антифризът е извънредно отровен за животните и може да аргументи съдбовна бъбречна непълнота. Твърди се, че доста дребни количества антифриз могат да бъдат съдбовни за животните.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР