Жители на столичния квартал Младост призовават за спешни мерки, които

...
Жители на столичния квартал Младост призовават за спешни мерки, които
Коментари Харесай

Жители на ж.к. Младост в София настояват за по-строг контрол на трафика по бул. Ал. Малинов

Жители на столичния квартал " Младост " приканват за незабавни ограничения, които да подобрят пътната сигурност в региона на бул. " Александър Малинов ".

По думите им на булеварда постоянно стават произшествия, а съвсем всяка нощ се чуват гонки. Ремонтираното трасе разрешава на водачите да развиват висока скорост и да надвишават ограничаването.

Според инж. Георги Златев от Сдружение " Автотехнически специалисти по пътна сигурност ", с цел да се усъвършенства пътната сигурност в проблематичния сектор, би трябвало да се инсталират камери на " Пътна полиция " и съвременни знаци, които да демонстрират на водачите с каква скорост се движат и дали надвишават ограничаването. Според него слагането на изкуствени неравности вид " лежащ служител на реда " не е уместно за този тип бул. и ще затрудни трафика.

От Столична община също приканиха " Пътна полиция " да завиши контрола.

" Основният проблем в тази ситуация е в неналичието на надзор, тъй като и самите жители споделят,у че всекидневно се случват такива нарушавания. Може би би трябвало сътрудниците от Пътна полиция да извърнат внимание и да слагат камери. Ние сме обезпечили всички условия за пешеходците като места за секване, които са ситуирани задоволително нагъсто, осветяване и други Единствено контролът би трябвало да е повишен, с цел да се спрат тези нарушавания. Това е нарушаване, което водачите не го одобряват като такова, тъй като са привикнали да се движат с превишена скорост. Всичко това може да се реши с слагането на една камера. " - сподели Димитър Петров от Столична община.

Подробности вижте в директното включване на Софи Цветкова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР