Жители на столичния квартал Лагера на протест. Причината - намеренията

...
Жители на столичния квартал Лагера на протест. Причината - намеренията
Коментари Харесай

Жители на столичен квартал на протест срещу презастрояване

Жители на столичния квартал " Лагера " на митинг. Причината - желанията на строителна компания да направи пробив на улица " Добротица Деспот ". Според недоволните по този метод ще останат без зелени площи и паркоместа пред жилищата си. Подавани са тъжби до районното кметство и Столичната община, само че отговор няма, заяви " Нова телевизия ".

Пробивът би трябвало да насочва колите към паркинга на градежа. Жители на квартала обаче са срещу построяването на такава права, тъй като зелените площи в региона към този момент са унищожени. Според тях няма и позволение за подобен градеж.

„ За желанията разбрахме от самите причинители. Те настояват, че ще вършат нова улица. Ще вършат топик върху нашия и това ще обслужва единствено новостроящия се блок”. Ние оставаме без паркоместа. Изрязани са доста дървета”, изясни жителка на квартала.

Според други в непосредствена непосредственост до новата улица има детска градина и тя ще граничи със спалните и площадките на малчуганите. А желанието им е да се промени методът на построяването на улицата и са за възобновяване на зелените площи.

„ Имаме един проект, който е признат през 2001 година. В началото на моя мандат сме поискали актуализация на три проекта от арх. Здравков. Това са тези за „ Лагера”, околност „ Хиподрума” и околност „ Славия”. Приемаме, че от 2001 година до момента потребностите на хората са се трансформирали. За огромно страдание не мога да потвърдя, че имаме отговор от централната администрация на нашето искане”, разяснява кметът на регион „ Красно село” Росина Станиславова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР