Жители на столичния квартал Горубляне“ подновиха протестите и днес отново

...
Жители на столичния квартал Горубляне“ подновиха протестите и днес отново
Коментари Харесай

Блокада на изхода на София към „Тракия“, горублянци заплащват да е всяка неделя


Жители на столичния квартал „ Горубляне “ възобновиха митингите и през днешния ден още веднъж блокираха бул. „ Цариградско шосе “ на изхода на София, оповестява БГНЕС.

Намерението им е протестната акция да стане ежеседмична, а придвижването на натоварената пътна артерия да бъде блокирано в символ на митинг всяка неделя, до момента в който настояванията им не бъдат изпълнени. Част от тях са за създаване на велоалея и тротоар по протежението на бул. „ Самоковско шосе “ до Южната дъга на Околовръстното шосе, както и създаване на детска площадка в квартала.

Жителите на квартала упорстват и за премахването на насилственото отчуждаване на парцели частна благосъстоятелност за така наречен зелена система

„ Спрете да крадете от нас! “ – гласеше през днешния ден един от плакатите на протестиращите.

„ Протестът е с огромната предистория за нелегално конфискуваните земи на горубци, на цялото горублянско землище и смешното обезщетяване на квадратен метър. Пределно ясно е по-късно по какъв начин се продава, застроява и така нататък Взимат земи и споделят на хората, че това към този момент не е тяхно. Без значение дали човек желае да го даде на детето си, на внука си, да строи там или нещо друго. Оправяйте се, ходете се завирайте в панелките, това ни споделят и за това е митингът “, описа за БГНЕС една от протестиращите дами, жителка на квартала.

„ Ако ще изкупуват земи, това да става на действителни цени. Ако ще вършат заменки, не на горубци да ги заменят с парцели от другия завършек на София, след „ Люлин “. Не е обикновено човек да се реалокира на 30 километра. Ако отворите интернет, ще видите кои са родовете, в миналото основали Горубляне. Те и в този момент са си тук. За това протестираме, тъй като се краде. Най-апетитните земи сега са на Горубци. Крадат ги за измислените паркове, за които нямат пари “, счита тя.

Протестът е разгласен с дълготрайност до 20:00 часа довечера.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР