Жители на столичния кв. „Бояна” се оплакват, че техен съсед

...
Жители на столичния кв. „Бояна” се оплакват, че техен съсед
Коментари Харесай

Кучкарник в двор на къща в столичен квартал

Жители на столичния кв. „ Бояна” се оплакват, че техен комшия отглежда десетки кучета, затворени по 24 часа в къща, при извънредно примитивни условия.

Съкварталците са ужасени и от обстоятелството, че животните се атакуват взаимно, поради редовно недохранване. Родители на едно от децата в квартала се оплакаха, че детето им е било гонено от кучетата. „ Беше доста уплашена, не искаше да излиза, сънуваше кошмари”, описа майката на Рая.

„ През лятото не можем да спим, тъй като кучетата вият непрекъснато. Според мен са над 30. В къщата е извънредно мръсно”, добави тя. „ Наясно сме с проблема и сме го взели за разглеждане още от 2017 година Направени са голям брой инспекции.

В последна сметка стигнахме до Софийската районна прокуратура с молба да стартира произвеждане против господина”, съобщи Кънчо Кънев - зам.-кмет на регион "Витоша " - Столична община.

И добави: „ Две са нещата, най-вече ни тормозят в този случай. От една страна животните обитават тук като в затвор, от друга - те тормозят всички живеещи наоколо”.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР