Жители на Разград поискаха частта, свързана с демографията, да бъде

...
Жители на Разград поискаха частта, свързана с демографията, да бъде
Коментари Харесай

Разград: Демографията да е на първо място във Визия за България

Жители на Разград желаеха частта, обвързвана с демографията, да бъде преди всичко във "Визия за България " и да има обособен раздел, обвързван с развиването на младежите. "Имаме болница, само че нямаме лекари, тъй като всички желаят да работят в огромните лечебни заведения, където имат развиване, а тук няма. Затова предложенията в плана, които обръщат здравната система към пациента и по-малките и отдалечени от столицата градове, са значими за нас. " Това споделиха поданици на Разград на среща с депутатите от "БСП за България " проф. Анелия Клисарова, Ирена Анастасова, Денчо Бояджиев и проф. Светла Бъчварова. Директор на малко учебно заведение уточни, че е нужна нова разпоредба за маломерните паралелки, с цел да не се закриват учебните заведения в дребните и отдалечени обитаеми места. Учители желаеха в стратегиите, с изключение на патриотичното образование на учениците, да се застъпи и екологията. Хората прибавиха, че Разград може да има жп линия и превозът да бъде отчасти усъвършенстван, в случай че това бъде включено в Дунавската тактика.
Нужно е да се даде качествено опазване на здравето на хората от огромния град до дребното обитаемо място, съобщи проф. Клисарова. Тя е безапелационна, че намаляването на Данък добавена стойност за медикаментите ще увеличи достъпността на опазването на здравето.
Секретарят на ПГ "БСП за България " Ирена Анастасова изясни, че левицата желае нов модел на ръководство на образованието, което да стъпи върху цялостен обсег на децата и качество във всички просветителни институции.
Денчо Бояджиев показа предложенията на Българска социалистическа партия за развиването на стопанската система, като добави, че основаването на работещо електронно държавно управление ще помогне за развиването й. Преди срещата Ирена Анастасова, Денчо Бояджиев, Кольо Милев, Димитър Стоянов, Славчо Велков и Иван Ченчев се срещнаха с поданици на с. Благоево. Хората сложиха въпроси, свързани с развиването на селското стопанство и невъзможността за изкупуване на продукцията на дребните аграрни производители, както и за нуждата от преизчисляване на пенсиите.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР