Жители на радомирското село Владимир се надигнаха на бунт заради

...
Жители на радомирското село Владимир се надигнаха на бунт заради
Коментари Харесай

Жители на радомирско село се притесняват от приют за кучета

Жители на радомирското село Владимир се надигнаха на протест поради противозаконен подслон. Вече 10 години над 350 бездомни кучета се отглеждат в частен парцел на входа на селото. В село Владимир не могат да преброят жалбите до институциите, а съжителството с кучета усложнява всекидневието им. Кучетата постоянно ставали мотив за произшествия.

Според локалните, кучетата постоянно се разхождали свободно на открито, имало и нападнати хора.

Не мога да кажа, че изискванията в един подобен подслон са кой знае какъв брой по-добри, в сравнение с в един общински подслон , тъй като не се съблюдава по никакъв метод използване на законодателството. Това сподели Явор Гечев от фондация " Четири лапи " в ефира на Bulgaria ON AIR.

Гечев разяснява, че всеки един от тези приюти е зародил по една и съща скица. Човек отива на място, купува си къща, избавя едно-две-три кучета в селото и по този начин почват да му стоварват ненужните животни. Тези приюти не са дейно решение на казуса с бездомните животни. Всеки един от тях, в който има над 100 животни, изисква голям запас и организация, както и финанси, сподели още представителят на " Четири лапи ".

Той е безапелационен, че е по-добре хората да създадат по този начин, че да няма бездомни животни.

Не можеш да си вземеш куче и когато към този момент не ти прави работа - да го изхвърлиш на улицата. Опитът в България сочи, че и записаните приюти не дават по-добри условия за животните, бе безапелационен той.

Според него рискът във всеки един миг някои от тези хора, които са недоволни, да отиде и да посегне на животните, е доста огромен.
 Разхождане на кучета на обществено място - единствено със документ
Разхождане на кучета на обществено място - единствено със документ

За това упорства експертът по държание на кучета Димитър Трифонов
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР