Жители на няколко старозагорски села излязоха на протест. За пореден

...
Жители на няколко старозагорски села излязоха на протест. За пореден
Коментари Харесай

Жители на няколко села край Стара Загора блокираха път

Жители на няколко старозагорски села излязоха на митинг. За следващ път те блокират придвижването по третокласния път Обручище-Мъдрец. Причината е неприятното положение на пътния сектор, на който не е юридически ремонт повече от 40 години.

През март тази година някогашният министър на районното развиване Гроздан Караджов даде обещание да започват незабавни поправки по пътния сектор. Обявен бе и конкурс за реализатор на ремонта, само че той по този начин и не стартира.

Запълнени са единствено част от дупките, само че има голямо проваляне на надлеза. Пътят е държавна благосъстоятелност. Трафикът по него е огромен. Минават и рейсове с деца. Хората са безапелационни, че не желаят повече да бъдат лъгани, заяви Нова.

Протестиращи завиха:

" Когато се чака главен ремонт, не се вършат такива дупки - да се запушват с лопатите и да се тъпче с ботушите. Тук се разходва единствено национална пара. Обръщам се към премиера и президента - да пристигна някой от тях тук и да накара тези, дето могат да подпишат, да подписват и да стартира ремонтът. Защото ще стане това, което стана и на " Струма ", и на " Тракия ". 

" Идете на моста да вдите – един палет с тухли се обърна оня ден и падна долу. Ами в случай че се обърне и падне долу рейс с хората "?

" Аз съм кмет на прилежащото село Медникарово - там е още по-зле, тъй като има насип на Рудник 3 и пластовете мърдат. Единственият скален вулкан в България е до Медникарово и пътят е нацепен и пропаднал. Тук се намират и 3 големи предприятия, минават доста тежки камиони ".

Кметът на Обручище добави: " Никой не желае да поеме отговорността. Четвърти път хората излизат, единствено голи обещания, които не се извършват ". 

Всеки има неприятна история на този път. Засега няма потърпевши хора, само че от община Гълъбово са зад хората и в този протест.

Представител на АПИ, госпожа Калудова, разяснява:  " Обществени поръчки са проведени за основен ремонт на пътя. Избрани са реализатори за планиране, строителство и контрол. Обжалването е минало, следва подписване на договорите ". Тя обаче не се ангажира с точна дата. " Най-вероятно в най-скоро време ", бяха думите ѝ.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР