Жители на Малко Белово излязоха на протест. Те се обявиха

...
Жители на Малко Белово излязоха на протест. Те се обявиха
Коментари Харесай

Жители на Малко Белово излязоха на протест срещу изграждането на соларен парк

Жители на Малко Белово излязоха на митинг. Те се оповестиха против построяването на слънчев парк в непосредствена непосредственост до техните домове, както и против продажбата на общински парцели.

Хората желаеха и отговори на въпросите кой и за какво е продал част от улица в квартала.

Темата се трансформира и в акцент на съвещанието на локалния парламент.

" Организирахме и направихме подписка от 613 индивида за прекъсване на всичко, тъй като не желаем такава голяма инфраструктура толкоз близо ситуирана до къщите ни. Внесохме възражението с подписката, Общинският съвет застана на наша страна, кметът сподели че ще ни поддържа, само че за жалост това нещо не се случва ", съобщи Миглена Зашева, ръководител на ИК Малко Белово.

Фотоволтаичният парк обгръща повърхност от 120 кв. метра, които са изкупени без решение на локалния парламент. Оказва се продажбите са направени от частен правосъден реализатор, който продава парцелите поради
съществени задължения на община Белово към трети страни.

На улица " Момина сълза " в Малко Белово от месец април 2021 година две трети от пътя зад мен към този момент не е
улица, а частна благосъстоятелност.

" Това са два парцела частна общинска благосъстоятелност, които са продадени през 2021 година от частен правосъден реализатор, а 2 години преди този момент общината е вложила към 100 хиляди лв. средства, с цел да направи тази улица без никакви документи. В същото време в тези парцели попадат улици, които са употребявани стотина години ", добави Иван Кехайов, ръководител на Общински съвет Белово.

Протестът се трансферира и в съвещанието на локалния парламент. Там хората не икономисаха въпросите си към кмета на общината.

" Моето мнение, е че на нашата територия няма място ПАВЕЦ " Чаира ", няма място " Ватия ", чем на нашата територия е нездравословно да минава и жп линия София - Пловдив - Варна ", добави Костадин Варев.

Но даде обещание, че улицата няма да бъде затворена.

" Следващата или по-следващата сесия ще бъде импортирано предложение за подаяние на тази част от Подробния организационен проект, подаяние на Община Белово ", сподели още Костадин Варев, кмет на община Белово.

Хората са безапелационни, че в случай че поетите задължения не бъдат изпълнени ще блокират придвижването по пътя Пазарджик - София.

Репортер: Ангел Узунов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР