Жители на квартал Надежда в Сливен настояват за премахване на

...
Жители на квартал Надежда в Сливен настояват за премахване на
Коментари Харесай

Сливенчани искат премахване на незаконното сметище, където вчера камион уби жена

Жители на квартал " Надежда " в Сливен упорстват за унищожаване на нелегално бунище, където през вчерашния ден жена почина, затисната от сметоизвозващ камион, заяви пред Българска телеграфна агенция Димитър Петров, гражданин на квартала, държавник и ръководител на локалния футболен клуб.

Инцидентът стана през вчерашния ден към 16 часа, като 46-годишна жена, прибирайки се от работа, е била затисната от сметоизвозваща гондола. Близо два часа са били нужни на екипите на полиция и пожарна да издигнат оборудването.

Това нерегламентирано хранилище за боклуци съществува от близо 10 години, сподели Петров, то е на 10 метра от намиращите се наоколо къщи, причина е за неприятна миризма, заболявания. Там боклука си изхвърляли както хората от квартала, по този начин и компании от индустриалната зона в града. Според него подобен е бил и камионът, с който е станал случаят.

По думите му, от квартала са изпращали неведнъж тъжби до общината, като последното е било писмо от 19 септември т.г. с предложение на мястото да бъде направено футболно игрище за локалния футболен клуб " Надежди ", както и ъгъл за отдих.

Хората оферират сметището да бъде преместено на към 500 метра, като се построи бетонна клетка. Предстои да се консултираме с Неправителствени организации, с цел да оформим искане до общината за унищожаване на сметището, сподели Петров, като бе безапелационен, че хората не желаят казусът да бъде политизиран.

От управлението на община Сливен разпространиха позиция, в която се споделя, че " спрямо предходния мандат, през последните четири години в квартал " Надежда " се чисти по-често ".

Според изпълняващия длъжността кмет Румен Иванов имало опити за политизиране на случая. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР