Жители на градче в Югозападна Франция блокираха достъпа до хотел,

...
Жители на градче в Югозападна Франция блокираха достъпа до хотел,
Коментари Харесай

Французи издигнаха стена пред хотел, предназначен за приемен център за мигранти

Жители на градче в Югозападна Франция блокираха достъпа до хотел, трансформиран в приемен център за мигранти. Местните стачкуват против настаняването им в техния жилищен квартал, съобщи Франс прес.

Според уредниците на акцията няколко десетки жители построили стена с височина 1,80 м и дължина 18 м върху имот, ситуиран на входа на някогашен хотел в Семеак, предградие на Тарб. Акцията протече без произшествия, оповестиха локалните управляващи.

"Ние не сме срещу приемането на мигранти. Трябва да се направи нещо за тези хора, изпитващи компликации, само че би трябвало да се мисли и за жителите ", съобщи ръководителят на локална гражданска организация, противопоставяща се на плана. Хотелът "Формула 1 " на групата АкорХотел е част от 62-те нейни здания, закупени от публично съдружие за превръщането им в структури за заслон и приемане на мигранти, добавя Българска телеграфна агенция.

Противниците на плана показват също неодобрение, че той е "непрозрачен " и небрежно създаден без никакво координиране с локалните поданици.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР