Жители на град Мартен излязоха тази вечер на протест заради

...
Жители на град Мартен излязоха тази вечер на протест заради
Коментари Харесай

Жители на Мартен блокираха пътя Русе-Силистра заради проблем с електричеството

Жители на град Мартен излязоха довечера на митинг поради проблем от години с електроснабдяването. В знак на неодобрение те блокираха за половин част основния път Русе-Силистра.

Мартен, Русе

Кметът на Мартен Димо Тонев изясни, че казусът е от доста време, като неведнъж е упорствал да се построи подстанция в местността Слатина, с цел да може градът да се зарежда независимо, дружно с близкото село Сандрово. По думите му електропреносната мрежа също би трябвало да се подмени, тъй като е остаряла.

Тонев сподели още, че от електроразпределителното сдружение са дали отговор, че до октомври-ноември тази година ще бъде построена основната подстанция, а от на следващия ден ще се разказват проблематичните сектори, които да се подменят с извит проводник. Така ветровете и клоните на дърветата няма да основават проблем.

Областният шеф на Русе Галин Григоров изясни пред протестиращите, че е водил неведнъж диалози по казуса с сдружението, а от предходната година имало подготвен план. Той бил получил увещание, че подстанцията ще бъде построена, като до ден-два ще се подпише и договорът за терена й.
 Електроуреди изгарят поради фалшив ток в град Мартен Електроуреди изгарят поради фалшив ток в град Мартен
Жителите на град Мартен се оплакват от ежедневни спирания на електрозахранването и токови удари. Проблемите са от към 10 години, само че през последни...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР