Жители на гълъбовското село Обручище протестират на пътя Гълъбово -

...
Жители на гълъбовското село Обручище протестират на пътя Гълъбово -
Коментари Харесай

Протест заради лошия път Гълъбово - Мъдрец, регионалният министър обеща ремонт през април

Жители на гълъбовското село Обручище стачкуват на пътя Гълъбово - Мъдрец поради неприятното положение на правата. По пътя минават и над 2000 служащи в част от рудниците на " Мини Марица-изток " и Топлоелектрическа централа " Марица изток 3 ".

Министърът на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов е на място на митинга, с цел да беседва с протестиращите и да предложи решение на дългогодишния проблем. Караджов дойде още в 5.30 ч., с цел да се ангажира ремонтът да стартира в най-кратки периоди.

" Очакваме до 10 април да има определен реализатор на главния ремонт, който ще прави и проектирането, и осъществяването. Законът за устройство на територията има също член за такива незабавни и неотложни съществени поправки, където проектирането, подготовката и издаването на строителните бумаги и издаването на позволение ще станат по време на строителните действия ", съобщи Гроздан Караджов.

Има обезпечено финансиране, в бюджета на министерството има заложени буфери тъкмо за такива неотложни поправки, увери министърът.

Репортер: Десислава Петкова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР