Жители на Бойчиновци излизат на протест в понеделник. Хората са

...
Жители на Бойчиновци излизат на протест в понеделник. Хората са
Коментари Харесай

Жители на Бойчиновци излизат на протест

Жители на Бойчиновци излизат на митинг в понеделник. Хората са недоволни от ръководството на общината и от положението на улиците и тротоарите в града и селата. Години наред републикански път, който свързва селата в региона, стои незавършен. Недоволните желаят оставката на кмета.

По думите на локалните уведомленията им за митинга са били отказани от общината и е трябвало да стигнат до съда. Инициирана е подписка за събаряне на кмета, която е адресирана до основния прокурор.

„ Имахме приблизително учебно заведение, което затвори. Децата ни няма с какво да стигнат до Монтана, с цел да учат там ", разяснява една от протестиращите. И допълват, че селата Лехчево и Ерден евентуално ще изискат присъединение към друга община, поради нередностите.

„ Има над 15 досъдебни производства против кмета, само че няма повдигнато обвиняване. Това е неуместно ", разясни различен гражданин в региона. Пътят Монтана-Ерден-Крапчене би трябвало да бъде приключен, а това също е мотив за неодобрение.

Кметът на Бойчиновци е в отпуск, само че съобщи за NOVA, че се съди с фонд „ Земеделие " поради пътя, за чието създаване се твърди, че има злоупотреби с евросредства. Към момента се чакало решението на Върховен административен съд. От АПИ разясниха, че правата би трябвало да бъде приключена това лято.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР