Жители на битолското село Кравари в Северна Македония издигнаха провокативни

...
Жители на битолското село Кравари в Северна Македония издигнаха провокативни
Коментари Харесай

“Българи фашисти“ и “Ръцете ви са кървави“ - послания от граждани на РСМ към делегацията на Петков

Жители на битолското село Кравари в Северна Македония издигнаха провокативни плакати по време на визитата на българска делегация в Битоля.

На тях беше изписано „ Ръцете ви са кървави “, „ Гоце е Македония “, „ Гробищата са цялостни с българско другарство ".



Премиерът Кирил Петков дружно с вицепрезидента Илиана Йотова, външния министър Теодора Генчовска, български депутати и политици от Вътрешна македонска революционна организация участваха на откриването на културен център там.

България няма разнообразни позиции по тематиката за евроинтеграцията на Република Северна Македония (РСМ), съобщи Петков.

„ Премиерът има друга позиция единствено с външнополитическия си кабинет по тематиката “, съобщи външния министър Генчовска, която през вчерашния ден разгласи, че България води две външни политики – една на Министерство на външните работи, и една на Министерския съвет.

И Илияна Йотова разяснява, че не може да има две позиции по тематиката „ Северна Македония “.

„ Смятам, че министър-председателят ще вземе ограничения, тъй като в случай че има две гледни точки, това би било доста обезпокоително, бих споделила даже рисково, тъй като олекваме пред нашите Европейски Съюз сътрудници “, акцентира вицепрезидента.

Правата на българите в Северна Македония би трябвало да бъдат предпазени и те са мостът сред двете страни, сподели още Кирил Петков.

„ Тук би трябвало да покажем, че по този въпрос не може да се играе партийно, би трябвало да е национално. Трябва да имаме обединяване освен с България, само че и с българите в Северна Македония. Те са мостът сред двете страни и техните права би трябвало да бъдат предпазени, няма две отзиви за това “, съобщи министър председателят, съобщи БТВ.

В Битоля политиците ни дадоха да се разбере, че София няма да отстъпи от преговорната рамка със Скопие.

Петков посети и далекопровода Битоля-Елбасан, част от кулоар номер 8. Според премиера по него България ще може да продава ток на целия район – чак до Италия.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР