Жители на Българово ще излязат на трети голям протест тази

...
Жители на Българово ще излязат на трети голям протест тази
Коментари Харесай

Жители на Българово излизат на трети протест. Проблемите им все още не са решени

Жители на Българово ще излязат на трети огромен митинг тази събота, 22 април. Той ще се организира в 10:00 часа на кръстовището на улица „ Обходна “ и улица „ Първи май “. Негов уредник още веднъж е сдружението „ Бъди безсънен “ . То е основано за да пази ползите и правата на жителите и жителите на град Българово, Община Бургас.

Пред Искра.бг зам.-председателят на „ Бъди безсънен “ Тодорка Стоянова заяви, че след първите два митинга ръководещите на Община Бургас са поискали от недоволните жители да им изложат своите съответни претенции . Те са го създали и то напълно публично. След това е последвала и среща в Общината. На нея са били дадени от локалната администрация и съответни обещания за осъществяване на описаните точки.

В настояванията се показва, че протестиращите упорстват за създаване на пречиствателна станция и довеждане докрай на канализацията в града. Освен това те желаят изцяло да бъдат ремонтирани улици и тротоари , по които има към този момент построена канализация. Тоест, там да бъде положен асфалт, да бъдат направени качествени тротоари, да се положат плочи по тях, както и да се подмени осветлението на улиците. Недоволните поданици на Българово желаят да имат и модерна детска площадка , както и да се изградни игрище-спортен ъгъл за малчуганите .

Гражданите оферират ремонтите да стартират от улица „ Обходна “ , тъй като по нея има изцяло построена канализация. Но какво се получава след това? През декември 2022 година в действителност започва ремонт на въпросната улица „ Обходна “. Но, както е видно от приложените по-долу фотоси, той се показва само в кърпежи на дупки . Тодорка Стоянова го дефинира като „ неуместен “ и изясни, че досега нито кметът на град Българово Йордан Йорданов, нито кметът на Община Бургас Димитър Николов са дали отговор кой е наредил сходно „ безумство “ . Това също е причина жителите на града още веднъж да излязат на митинг тази събота.

В проблема с неприятната инфраструктура на Българово има доста значим миг, който разяснява пред Искра.бг Тодорка Стоянова от съдружие „ Бъди безсънен “. Тя заяви, че са входирали публично питане до Община Бургас по Закона за достъп до социална информация /ЗДОИ/ какви оферти е отправил кметът на Българово Йордан Йорданов . Официално им е било отговорено, че той не е изискал нито една цялостна реорганизация на улица в града.

Освен това при започване на тази година локалните управляващи са имали право да аплайват с дребни планове по ПУДООС , като оптималната стойност по тях е била 15 000 лв. . Йорданов се е обърнал към сдружението, от което са създали четири плана за озеленяване и площадки . Сега те още веднъж са отправили публично питане по ЗДОИ до Община Бургас дали въобще някой от тези четири създадени плана е бил входиран и подаден към ПУДООС за утвърждение и финансиране.

На въпрос на Искра.бг дали всички поданици на град Българово поддържат недоволството и проведените митинги Тодорка Стоянова ни разкри, че сега се прави опит хората да бъдат разграничени , зад който тя подозира, че стоят ръководещите на локално равнище. На жителите на Българово се внушава, че членове на сдружението имат политически упоритости, а техен представител има желание да се кандидатира за кмет на град а. Стоянова бе безапелационна, че това не дава отговор на истината и те работят единствено и само в интерес на жителите за да бъдат позволени техните дългогодишни проблеми.

А от самото съдружие подчертаха, че няма да спрат с митингите до момента в който настояванията им не бъдат изпълнени , тъй като обстановката в град Българово е сериозна и изисква бързи и съответни ограничения.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР