Жители и представители на бизнеса се събраха на протест днес

...
Жители и представители на бизнеса се събраха на протест днес
Коментари Харесай

Жители на Кранево на протест заради лошото състояние на инфраструктурата

Жители и представители на бизнеса се събраха на митинг през днешния ден в село Кранево, община Балчик. Недоволството на хората е подбудено от неприятното положение на инфраструктурата в крайморското село и неналичието на средства за поддръжката ѝ.

От две години с решение на Общинския съвет на Балчик Кранево не е вторичен разпоредник на бюджетни средства и това в допълнение усложнява финансирането на даже най-належащите поправки и разчистване на селото.

Основните претенции на жителите на село Кранево е възстановяване на инфраструктурата, съобщи кметът Румен Николов: „ Трябва да имаме по-голяма самостоятелност да си решаваме проблемите на селото, да се възвърнат бюджетите ".

Хората, събрали се на митинга, споделиха, че се постанова сами да се оправят с облагородяването на селото и с неговото разчистване, изключително с идването на летния туристически сезон:

„ Плащаме задоволително налози, най-малко съгласно нас, с цел да имаме една естествена инфраструктура, която да ни разреши да си посрещаме туристите в още по-добри условия " ;

„ Сезон следва, не е окосено, детските площадки са в неприятно положение ".

Протестиращите са подготвени да продължат с недоволството си, в случай че не последва реакция от общинската администрация в Балчик.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР