Жител на САЩ направи снимка на непознато създание, което озадачи

...
Жител на САЩ направи снимка на непознато създание, което озадачи
Коментари Харесай

Мъж засне непознато черно животно в имота си, експертите казват, че е невъзможно

Жител на Съединени американски щати направи фотография на непознато творение, което озадачи зоолозите и специалистите по локалната фауна. Това оповестява USA Today.

Тексасецът Джерел Хол, който живее покрай град Хюстън, разгласява в обществените мрежи на 16 декември размазана фотография на мрачно създание с дълга опашка , неясно наподобяващо котка.

Той написа за фотографията:

" Е, публично забелязахме пантера в парцела ни! "



Тази обява провокира вълна от спорни реакции, разтревожи зоолозите и даже притегли вниманието на огромните медии, защото пантери не живеят в Тексас или в Съединените щати като цяло.

Когато публицисти се обърнаха към мъжа за коментар, той сподели, че фотографията е направена от разстояние почти 110-140 метра и оцени тежестта на животното на 35-35 кг.

„ Когато бях дете, чувах крещящи дами в близост, само че нормално повода бе рис “, сподели Хол в изявление. Той добави още, че преди девет години е виждал черна пантера да преследва стадо диви свине.

Тексаският отдел за паркове и диви животни опроверга изказванието на Хол, като сподели, че " няма такова нещо " като черна дива котка или черен планински лъв (Puma concolor), макар че типът е роден в Съединените щати в нормалните си цветове. Докато черните ягуари и леопарди, наречени пантери, съществуват в дивата природа, те в никакъв случай не са живели в Тексас. Говорителят на отдела Дана Карелус означи, че в Тексас е имало черни ягуарунди , само че тези котки не са били виждани от 1948 година

Карелус има вяра, че фотографията на Хол е елементарна домашна котка . Според нея заради качеството на фотографията е мъчно да се дефинира типа на животното, само че съдейки по дължината на опашката, не е дива котка.

„ Размерът може да бъде сложен за установяване от фотоси и в случай че наоколо няма подобаващ обект за установяване на мащаба, „ забележимият размер “ постоянно е подвеждащ “, добави Карелус. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР