Жител на пловдивското село Калояново е задържан след отказ да

...
Жител на пловдивското село Калояново е задържан след отказ да
Коментари Харесай

Пиян удря полицай при сигнал за силна музика

Жител на пловдивското село Калояново е арестуван след отвод да извърши полицейско предписание и проявена експанзия към чиновник на реда.

В първите минути на днешния ден в РУ-Хисаря постъпило позвъняване от тел. 112, че от къща в селото звучи мощна музика.

Веднага към адреса бил ориентиран дежурен автопатрул от двама униформени, които подхванали нужните дейности да преустановят нарушаването.

Собственикът на жилището – във очевидно нетрезво положение, отказал да се подчини на разпорежданията на униформените и да понижи звука на уредбата.

Категорично декларирал и че няма да им даде персоналните си документи за легитимиране.

След като схванал, че ще бъде отведен в районното ръководство за определяне на самоличността му, ненадейно мъжът замахнал и блъснал в лицето единия от чиновниците на реда, оказал и гневна опозиция при опит да му бъдат сложени белезници.

По същото време група негови съседи също се намесили, с цел да осуетят полицейските дейности.

С оглед бързото преодоляване на обстановката и недопускане ескалиране на напрежението на място били изпратени спомагателни полицейски сили от районното ръководство.

В резултат на професионалните дейности на екипите скоро публичният ред в махалата бил възобновен, а 30-годишният мъж – арестуван за период до 24 часа.

Срещу него е стартирано бързо произвеждане по член 270, алинея 1 от Наказателен кодекс, за случая е известен дежурен областен прокурор.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР