Жител на област Враца се е заразил със СПИН, научи

...
Жител на област Враца се е заразил със СПИН, научи
Коментари Харесай

Внимание! Здравните власти установиха врачанин, заразен със СПИН

Жител на област Враца се е заразил със СПИН, научи организация BulNews. Тревожната вест беше оповестена в седмичния бюлетин на Регионалната здравна ревизия. 
Синдромът на добитата имунна непълнота (СПИН) е заболяване, породено от вируса ХИВ. Болестта прогресивно понижава успеваемостта на имунната система, правейки болния уязвим за инфекции и тумори.
ХИВ се предава посредством директен контакт на лигавицата или кръвния поток със съдържаща вируса телесна течност. Това може да стане пo сексуален път, посредством кръвопреливане, при приложимост на нечисти игли, при бременност, раждане или кърмене.
Все още не съществува ваксина или лекарство, което изцяло да излекува носителя на вируса. Съществуват обаче лечения, като антиретровирусната, които могат да забавят развиването на заболяването. Тя понижава смъртността, като при консистентно приемане на медикаментите, пациентът може да чака дълъг и пълностоен живот, като междинната му дълготрайност може да доближи тази на здрав човек. В България антиретровирусната терапия е безвъзмездна, без значение дали заболелият е обезпечен или не.
126 са случаите на заразни болести за миналата седмица в област Враца, сочат още данните на РЗИ. От тях 121 са на ковид. Останалите заразни заболявания, които повалят врачани, са туберкулоза и ротавирусна зараза. От тях са се заразили по двама поданици на региона. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР