Жилищните кредити не спират да поевтиняватЛихвите по жилищните кредити, отпускани

...
Жилищните кредити не спират да поевтиняватЛихвите по жилищните кредити, отпускани
Коментари Харесай

Вечерни новини: Още по-евтини жилищни кредити; Задава ли се нов референдум?

Жилищните заеми не стопират да поевтиняват
Лихвите по жилищните заеми, отпускани от българските банки, не престават да се намаляват. Към края на юли междинният лихвен % по ипотечните заеми удари ново рекордно дъно от едвам 2.47%. Това се случва точно през месеца, в който Европейската централна банка увеличи за първи път от цяло десетилетие насам лихвените проценти като опит да се оправи с високата инфлация.
Слави Трифонов желае референдум за президентска република
Лидерът на „ ИТН “ Слави Трифонов стартира работа по организирането на референдум с един единствен въпрос – дали България да стане президентска република, или да остане парламентарна. Това разгласи самият той във видеообръщение по своята лична телевизия 7/8 TV. Шоуменът аргументира начинанието си с потребността – съгласно него – от смяна на цялото политическо статукво.
Кабинетът чака до дни „ Газпром “ да отговори на молбата за договаряния
Служебното държавно управление към този момент е изпратило информация на „ Газпром “, че е готово да възобнови договарянията за доставка на газ и е помолило съветския държавен колос да откликне. Обратна връзка от него се чака по-късно през днешния ден или в понеделник. 

„ Изпратихме информация, че сме подготвени да преговаряме и ги помолихме да възобновят контакта “, сподели служебният министър на енергетиката Росен Христов през днешния ден. По думите му българското държавно управление ще изиска от „ Газпром “ известни промени в клаузите. Това слага въпроса няма ли по този метод България да си подпечата загуба на възможен арбитраж. 
Правителството стартира работа с „ Лукойл “ за по-евтини горива
Служебният кабинет основава специфична работна група с представители на сдруженията „ Лукойл Нефтохим “ и „ Лукойл България “ за оптимизация на цените на горивата. Решението е взето след среща сред министрите на енергетиката и на стопанската система и управленията на двете сдружения на „ Лукойл “.
Край на сагата по върховете на ДКК: Уволниха фрагмента на Нинова поради нередности
Бившата директорка на Държавната консолидационна компания (ДКК) Смиляна Нитова в последна сметка е уволнена от сдружението. След като в началото единствено бе снета от шефския пост, само че оставена в Съвета на шефовете, в този момент тя е дефинитивно отстранена от редиците на мегаструктурата. Новината идва, откакто служебният министър Никола Стоянов и Нитова, доближен кадър на Корнелия Нинова, влязоха в остри пререкания през последните седмици. 

Наред с последните промени в ДКК, рокада е извършена и в „ Индустриални зони “ – отпред се връща Антоанета Барес, а с изключение на нея се назначават още трима души в ръководството на сдружението. Визията на новия мениджмънт цели „ възстановяване на маркетинговата политика и пазарното наличие на компанията “. 
Rystad Energy: Русия изгаря газ за милиони, предопределен за Германия 
Докато разноските за сила в Европа порастват до небето, Русия изгаря огромни количества природен газ, демонстрира разбор на Rystad Energy. Според него централата, намираща се покрай границата с Финландия, изгаря към 4.34 милиона кубични метра газ на ден, чиято стойност се равнява към 10 милиона $.
Лукашенко се похвали: Бойните ни самолети към този момент могат да носят нуклеарно оръжие 
Беларуският президент Александър Лукашенко разгласи в петък, че военните самолети на страната – СУ-24, са били модифицирани да носят нуклеарни оръжия. Той се закани, че Минск ще реагира неотложно, в случай че Западът му сътвори проблеми. Каза също, че съгласувал хода за модернизиране на беларуските военни самолети с съветския президент Владимир Путин,

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР