Жестокият инцидент е огледало на света, в който живеем. И

...
Жестокият инцидент е огледало на света, в който живеем. И
Коментари Харесай

Семерджиев и закрилниците му ще чакат да забравим

Жестокият случай е огледало на света, в който живеем. И доказателство, че колкото и да си затваряме очите пред корупцията, калинките, мафията, безотговорните институции и всичко гнило в страната ни, жертвите ще сме ние. Винаги ще плащаме за мълчанието си с най-ценното - живота. И ще ни боли най-вече, когато децата умират поради непукизма ни.

Георги Семерджиев е живото доказателство за това по какъв начин беззаконията се трансформират в норма на живот. Протестите на хората са единствено забележимата част на отзвука от кървавата баня, разиграла се на кръстовището до комерсиалния център. Бъдете сигурни, че десетки чиновници на разнообразни ведомства и най-много в Министерство на вътрешните работи в този момент треперят за местенцата си. Знаят, че в този момент няма по какъв начин да им се разминат инспекциите, с цел да се разбере по какъв начин по този начин човек с толкоз провинения зад тила си, е дерибействал безнаказано.

Голяма част от блюстителите на реда ще стартират да се топят един различен - прочут способ за избавяне, в случай че ножа опре до кокала. Не дребна част ще се сетят за старите си болежки и ще се въоръжат с болнични. Трети пък ще решат, че им е време да си вземат отпуската и ще забегнат допустимо най-далече от епицентъра на събитията. Платена, неплатена, без значение. Ще има и такива, които ще потърсят спокоен кей и ще опитат да се реалокират на друга работа, още веднъж в системата на Министерство на вътрешните работи.

Тези подводни течения повличат държавните институции при всеки сериозен миг като този, в който две почтени деца си отидоха бадева. И за жалост, оцеляват, кажи - речи с минимални вреди. До идващото разтърсване.

Спомням си по какъв начин обществото ни безмълвно посрещна в средата на 2020 година новината за мижавата присъдата от година и половина условно против прокурорския наследник Бисер Андреев. На 5 август 2011 година служителят на правосъдна защита смъртоносно опустоши двама младежи - Николай Спасов и приятелката му Паола Тодорова на бул. “България”. Трагедията не слезе от първите страници на медиите в продължение на няколко седмици. Но с времето тематиката стана безинтересна, а правосъдната сага завърши с минимални вреди за причинителя, както обичат да споделят ченгетата.

Трагедията, породена от Георги Семерджиев закупи още по-изкривена форма от тази, при която сътрудника Милен Цветков загуби живота си. Защото опиатите се трансфораха надали освен единствено в един от многото “акценти” на апокалиптичната картина. Тя се оказа “украсена” с подправена шофьорска брошура, полицейска палка, сини лампи, гепени номера и какво ли още не.

Най-големият ни зложелател сякаш се оказва времето. На него в този момент ще разчита белязания с кръстове от горната страна до долу мъж. Търпеливо ще чака да спрем да приказваме, да търсим, да настояваме и… да забравим. Бъдете уверени, че на същото ще разчитат и неговите покровители. Ще сгрешите, в случай че си мислите, че са малко.

Катя Илиева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР