Жестока се оказа конкуренцията при кандидат-студентите за Медицинския университет в

...
Жестока се оказа конкуренцията при кандидат-студентите за Медицинския университет в
Коментари Харесай

Шест момичета се борят за място по медицина в Пловдив, химията ги измъчи

Жестока се оказа конкуренцията при кандидат-студентите за Медицинския университет в Пловдив, като шест девойки се борят за едно място, а за стоматологията съотношението е 5:1.

1164 кандидат-студенти се явиха на изпита по биология и химия през днешния ден за магистърските стратегии. Ще одобряват 150 души медицина и по 100 фармация и стоматология. Отделно  ще има и 10 платени места за български студенти по медицина.

Битката при мъжете и по-лека, защото претендентите са двойно по-малко от девойките.

1740 са общо претендентите в МУ-Пловдив.

" Няма никакви произшествия по време на изпита. Не сме установили нарушавания ", сподели проф. Ани Белчева, зам.-ректор по образователната активност. Част от претендентите започнаха да излизат още преди края на изпита, разгласен за 13 часа.

" Сега бях спокойна за разлика от предходната година и съумях да приключа по-рано. Смятам, че се оправих добре. По сложното беше с химията ", изясни пловдивчанката Даниела Йорданова, която желае да стане доктор. Тя добави, че се е готвила доста усърдно през миналите 12 месеца, като е ходила и на частни уроци, защото нямало по какъв начин да се мине без тях. 

Доволен беше и Генчо Кочев от Хасково.

" Реших да аплайвам, защото лекарската специалност се употребява с все по-голяма престиж у нас  и има огромно бъдеше. Биологията не ме затрудни, трябваше да положа повече старания, с цел да се оправя с неорганичната химия ", призна младежът. Той се е подготвял за изпита година и половина.

Йоана Крумова от Монтана вижда бъдещето си като стоматолог.

" Избрах Пловдив, защото одобрявам града, а Медицинският университет е на доста високо равнище. Неорганичната химия ми сътвори много проблеми и трябваше да се напрегна, до момента в който биологията не беше сложна. Мечтая да стана ортодонт ", съобщи младото момиче.

Резултатите ще станат ясни до 12 юли, тъй като следва инспекция с двама оценители на всички изпитни материали.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР