Жестока наглост се разиграва в Пловдив. Румънци обикалят из моловете

...
Жестока наглост се разиграва в Пловдив. Румънци обикалят из моловете
Коментари Харесай

Жестока наглост: Румънци се представят за глухонеми в Пловдив, мамят хората за пари

Жестока безочливост се разиграва в Пловдив. Румънци обикалят из моловете и събират пари сякаш за построяването на Международен център за глухи, неми и небогати деца. Това обаче е машинация. Средствата отиват напряко в джоба на безсрамниците.

Сигналът бе подаден от Кръстьо Петров в обществените мрежи. Той моли всички поданици и посетители на града под тепетата да бъдат деликатни.

Младежът, който е с повреден слух бил с другари в един от моловете в Пловдив, когато се натъква на две девойки, които имитират, че са глухонеми

„ Двете девойки бяха мургави. Но изобщо не бяха глухи. Забелязах, че приказват между тях, само че не на жестов език. Зададохме им въпроси и по този начин разбрахме, че се вършат на глухи. Когато пристигнаха при нас, ни помолиха да се подпишем и да дадем пари за построяването на някакъв център. Аз се усъмних незабавно “, споделя Кръстьо.

Той се опитал да извърши цивилен арест, само че не съумял – едното момиче избягало, другото съумяло да се отскубне. Кръстьо обаче докопал листа от ръцете й  От него излиза наяве, че е съумяла да събере 120 лв..

Изписаната на листа Асоциация на глухите за хора с увреждания, неми и небогати деца обаче не съществува.

От Съюза на глухите в България отхвърлиха да имат самодейност за събиране на средства за създаване на Международен център.

Районната прокуратура в Пловдив проверява лъжлива скица. По предписание на полицията въпросните девойки са оповестени за търсене. Тече следствие, което би трябвало да завърши до месец.

Източник: NOVA
Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР