Жертвите от срутения виадукт на магистрала в Италия се увеличават.

...
Жертвите от срутения виадукт на магистрала в Италия се увеличават.
Коментари Харесай

Жертвите от срутения виадукт на магистрала в Италия се увеличават

Жертвите от срутения виадукт на автомагистрала в Италия се усилват. 35 души са изгубили живота си при нещастието, оповестиха управляващите. Сред починалите има и три деца.

Ранените са 16, някои, от които в тежко положение. Има упования броят на умрелите в резултат на случая да нарасне. Евакуираните са близо 500 души от 11 жилищни здания, намиращи се наоколо.

Около 300 спасители с кучета без отмора претърсват отломките на рухналия мост с вярата да открият оживели. Според другите известия търсените са сред четирима и 12 души.

" От момента на случая претърсваме, с цел да открием оживели и не сме спрели през цялата нощ. Сега работата стана по-трудна, към този момент претърсихме всички зони, до които можехме да стигнем без тежко съоръжение ", уточни Лука Кари, който е един от спасителите.
Снимка: Reuters
Вчера пожарникари извадиха водач, затиснат измежду железата на автомобила си, който рисково висеше от моста. Медиите излъчиха трагични фрагменти на спасителя, който се спусна с въже до мъжа, с цел да го измъкне.

На този стадий няма данни за потърпевши българи.
Не се удостоверява информацията за оживял български водач от нещастието в Генуа Евакуирани са към 400 души от зоната на случая
Олга Борсова е измежду сънародниците ни, които живеят наоколо до падналия виадукт. Преди дни е пътувала по оборудването. Тя уточни, че съгласно локалните повода е неприятно строителството.

Италианският министър председател Джузепе Конте, който нощес посети мястото на нещастието съобщи, че сходна догадка не е изключена. " Това е невероятна покруса, на първо място тъй като не е станала детонация или случай. Работим по хипотезата за систематичен недостатък в оборудването. "
Виадукт се срути в Генуа (ВИДЕО) Коли и камиони паднаха от 100 метра височина, има жертви
Още преди две години е имало предизвестие, че мостът е неустойчив и би трябвало да бъде напълно реконструиран. Антонио Бренчич, професор по инженерство в университета в Генуа през 2016 година е декларирал за списание " Индженери ", че след няколко години поддръжката на оборудването ще стане прекомерно скъпа и ще се наложи да бъде съборено и издигнато отначало.

От службата, отговаряща за поддръжката на пътищата в региона настояват, че бедствието не е можело да се планува.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР