Жертвите на скандала със заразена кръв най-накрая ще получат компенсациите,

...
Жертвите на скандала със заразена кръв най-накрая ще получат компенсациите,
Коментари Харесай

Жертвите на скандала със заразена кръв най-накрая ще получат подходящо обезщетение в схема за 10 милиарда британски лири

Жертвите на абсурда със инфектирана кръв най-сетне ще получат обезщетенията, които заслужават в скица за 10 милиарда английски лири.

Главният началник Джон Глен е като дава детайлности за това какъв брой ще получат засегнатите и техните близки - макар че има въпроси по отношение на това какъв брой бързо ще бъде изплатено.

Повече от 30 000 души са били инфектирани със смъртоносни вируси сред 70-те и началото на 90-те години на предишния век, до момента в който са получили кръвопреливания или кръвни артикули, до момента в който получават грижи от NHS. Жертвите и техните фамилии водят акции от десетилетия за уместно обезщетение.

Правителството ще сътвори Орган за компенсиране на инфектирана кръв, който да разпределя пари. Хората, живеещи с хронични инфекции, ще бъдат предпочитани за заплащанията. Около £10 милиарда бяха заделени от министрите за схемата, само че прецизна оценка на окончателните разноски ще бъде оповестена при идващия бюджет.

Г-н Глен разказа абсурда като " ужасяваща покруса " и сподели: "...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР