Жертвите на разрушителното земетресение на турско-сирийската граница и последвалите вторични

...
Жертвите на разрушителното земетресение на турско-сирийската граница и последвалите вторични
Коментари Харесай

Над 16 000 са вече жертвите в Турция и Сирия

Жертвите на разрушителното земетресение на турско-сирийската граница и последвалите вторични земетресения надвишиха 16 000. На този декор възможностите да бъдат открити още оживели понижават с всеки минал час.
Броят на починалите в Турция набъбна на 12 873, а ранените са 62 914. Турският президент Ердоган даде обещание избавителните дейности да продължат, до момента в който " под руините не остане никой ". Разрушени са към 6000 здания. Държавният глава даде обещание незабавно подкрепяне в размер на 10 000 турски лири (около 530 долара) за всяко потърпевшо семейство.
В Сирия ситуацията e тежка. Смъртните случаи са 3162. Хиляди са в неопределеност. По данни на държавното управление наранени са към 298 000 души, като множеството е трябвало да изоставен домовете си. Властите са обособили 180 места за незабавно настаняване.
Около 20 души от българската изселническа общественост в турския град Адана са починали, заяви за Българска национална телевизия зам.-председателят на Движение за права и свободи Ахмед Ахмедов. В неопределеност остава българката - 28-годишната Айлин от Кърджалийско. Тя е майка на две дребни деца и живеела в една от най-тежко засегнатите провинции - Хатай. Тялото на едното й дете и брачна половинка й са открити под отломките на постройката, където живеели. >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР