Жертвите на пожара в дискотека в Испания вече са 13,

...
Жертвите на пожара в дискотека в Испания вече са 13,
Коментари Харесай

Пожарът в дискотека в Испания: Жертвите станаха 13

Жертвите на пожара в дискотека в Испания към този момент са 13, съобщи " Франс прес ".
Трагедията се разигра рано сутринта в Мурсия, в югоизточната част на страната. Труповете на жертвите са откарани в локалния институт за правосъдна медицина за идентификация, като три от тях бяха разпознати посредством пръстови отпечатъци, а при останалите ще бъдат употребявани ДНК проби.
Сградата, в която се е намирала дискотеката, в която бяха открити телата, не престава да бъде претърсвана от избавителни екипи. Властите са изготвили лист с 15 имена на лица, които са изчезнали след пожара.
Той се е разразил към 6 ч. сутринта локално време на улица в квартала " Аталаяс " в Мурсия, където имало няколко нощни заведения. Труповете били открити в дискотеката " Фонда Милагрос ", само че пламъците са обхванали още две нощни заведения - " Театър " и " Голдън ".
Пожарникарите са изгасили пожара за един час, само че издирвателните интервенции са затруднени от заплахата от срутване на опожарените пространства.
Заради нещастието са оповестени три дни на печал в Мурсия. Кралят на Испания Фелипе Шести изрази болката си и потреса си от случилото се и благодари на избавителните екипи за достойната за образеца работа, която те правят на мястото на пожара. Съболезнования изрази и министър председателят Педро Санчес.
През 1990 година 43 души починаха в пожар в дискотека в Сарагоса в Североизточна Испания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg