Жертвите на пожара на хавайския остров Мауи вече са най-малко

...
Жертвите на пожара на хавайския остров Мауи вече са най-малко
Коментари Харесай

Жертвите на пожарите на Хаваите са вече над 90

Жертвите на пожара на хавайския остров Мауи към този момент са минимум 93. Това е най-смъртоносният горски пожар в Съединени американски щати за последните 100 години. 

Продължава съдебномедицинската работа по идентифицирането на починалите. Броят им може да нарасне доста, предизвести губернаторът на щата Хавай Джош Грийн:  " Това сигурно ще се окаже най-лошото естествено злополучие, с което Хавай в миналото се е сблъсквал. Можем единствено да чакаме и в действителност да поддържаме тези, които са живи. Нашият фокус в този момент е да съберем още веднъж хората, където можем, да им осигурим жилища и опазване на здравето и по-късно да се насочим към възобновяване ", съобщи Грийн.

Огънят към този момент значително е под надзор, само че напъните за цялостното му потушаване не престават в елементи от острова, в това число към историческия град Лахайна, който беше унищожен.

Властите са съсредоточили напъните си върху това, което е останало от крайбрежната зона на острова, като употребяват кучета, подготвени да откриват тела.

Близо 1000 души към момента остават в неопределеност. На острова е в ход и огромна организация за даването на храна, вода и заслон за оживелите.

Нараства и броят на хората, настанени във краткотрайни убежища, защото са останали без дом, предава БНР.

По-рано президентът Джо Байдън издаде " декларация за огромно злополучие " за горските пожари на хавайския остров, която освобождава средства за възобновяване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР