Жертвите на катастрофата в Перу нараснаха на 50. Спасителите продължиха

...
Жертвите на катастрофата в Перу нараснаха на 50. Спасителите продължиха
Коментари Харесай

Катастрофата в Перу: Жертвите са 50, 6 от тях са деца

Жертвите на злополуката в Перу набъбнаха на 50. Спасителите продължиха през вчерашния ден целия ден да вадят тела от паднали в дълбоката бездна рейс, покрай тихоокеанското крайбрежие.

На път сме да идентифицираме жертвите, до момента те са 50, съобщи районният шеф по опазването на здравето в Лима Феликс Паломо пред локално радио.

Сред починалите има 6 деца, заяви Франс прес.

Около 200 служители на реда, военни и военни моряци са мобилизирани в изваждането на телата измежду смазания рейс. Операцията беше затруднена от мощното океанско неспокойствие на мястото на злополуката. Приливът приключи краткотрайно работата им.

Тежката злополука стана във вторник малко преди обяд на „ Завоя на дявола “, на 45 км северно от Лима.

По последни данни в рейса са пътували 55-има души и двама водачи. Автобусът падна в дълбока бездна на брега на океана след конфликт с камион, чийто водач ще бъде упрекнат за ликвидиране.

Само 6-има оживели бяха открити измежду останките на рейса и откарани в болница. Четирима с в тежко положение.

24-годишен пасажер е жив по знамение, откакто съумял да скочи от прозореца на буса, преди полета в пропастта. Младежът е със счупена ръка и натъртвания. Той стигнал до болничното заведение самичък с такси.

Папа Франциск, който ще е на посещаване в Перу от 18 до 21 януари, изпрати съболезнования на фамилиите на починалите.

Пътят, където е станала злополуката, е отворен единствено за камиони и рейсове. Леките коли са задължени да минават по друго трасе, Панамериканския път.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР