Жертва на войната вече са 71 деца, а повече от

...
Жертва на войната вече са 71 деца, а повече от
Коментари Харесай

Украйна: 71 деца са загинали във войната на Русия

Жертва на войната към този момент са 71 деца, а повече от 100 са ранени , заяви УНИАН, базирайки се на омбудсмана на Украйна Людмила Денисова.

Две хиляди души са евакуирани от град Изюм през днешния ден, оповестява ръководителят на Харковската регионална администрация Олег Синегубов. Хората са напуснали града с 44 рейс. Доставен е филантропичен товар с храна и артикули от първа нужда, написа той в канала си в Telegram. Изюм е регионален център в Харковска област , значим транспортен възел, а в града и покрайнините му се водят боеве. Евакуацията е оповестена и прекъсвана няколко пъти заради продължаващия обстрел.

Евакуационни акции е имало и в североизточния град Суми и жителите към този момент са качени в рейсове.

Всеки втори гражданин на Киев е напуснал града , като по данни на кмета Виталий Кличко там в този момент живеят по-малко от 2 млн. души. Конгломерацията на Киев се населяваше от към 4.5 млн.души преди войната.
 Войната в Украйна към този момент е нанесла вреди за над 100 милиарда $
Войната в Украйна към този момент е нанесла вреди за над 100 милиарда $

Половината от украинския бизнес е затворен

Мариупол остава в сериозно състояние към този момент втора седмица. Градският съвет заяви за обстрел и въздушни удари. Поразени са постройката на Държавния механически университет " Приазов " в центъра на града и Драматичния спектакъл.

Въпреки това още веднъж се е оказало невероятно жителите на гр. Мариупол да бъдат отведени на сигурност. " Мариупол остава изцяло блокиран както за изтегляне на жителите, по този начин и за филантропичните помощи ", съобщи украинската вицепремиерка Ирина Верешчук за организация Укринформ.

, в който е било невероятно да се доставят вода, храна и лекарства на жителите на града. Но и четвърти ден, в който се афишират за Мариупол филантропичен кулоар, за които се постанова да бъдат прекратявани.

Москва и Киев насочат взаимни обвинявания за неуспеха на евакуационните акции, вчерашният обстрел по детска болница в Мариупол стана тематика и в Анталия, на срещата сред Лавров и Кулеба. Русия утвърждава, че не атакува цивилен обекти, а ".
 Огънят в Украйна няма да спре
Огънят в Украйна няма да спре

Кулеба заяви, че Лавров не се е заел и с хуманитерни коридори

Руски танкове са се появили през днешния ден на североизточните лимити на украинската столица Киев, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Франс прес. Руски сили към този момент съумяха да навлязат в западните и северните покрайнини на града. Сражения се водят в село Скибин , което е на няколкостотин метра от последната пътна обсада, построена от украинските сили, малко преди входа на Киев от североизточна посока.

Пак през днешния ден сутринта ракети " Град " се изсипаха по опустялото село Велика Димерка, на към 5 километра от границите на Киев. Някои от ракетите са паднали на към двадесет метра от екип на Франс прес. Други ракети са поразили няколко къщи в селото, в което тази заран влязоха и съветски военни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР