Жертва на домашно насилие вече три години чака справедливост, научи

...
Жертва на домашно насилие вече три години чака справедливост, научи
Коментари Харесай

Жертва на домашно насилие изрева: 3 години чакам справедливост /видео/

Жертва на домашно принуждение към този момент три години чака правдивост, научи организация BulNews. 
С медията ни се свързаха близки на жена от Бойчиновци, която била грубо пребита дружно с майка си от някогашния си, пред очите на две деца. 



Габриела Бориславова живеела на фамилни начала с Радослав Божидаров в София, имат и дъщеричка, която сега е на 7 години. Жената обаче постоянно си патела от лютия манталитет на мъжа си и била жертва на систематичен тормоз и побои. Опитвала се неколкократно да напусне насилника, само че той идвал в дома на родителите ѝ в монтанското градче и прибирал нея и детето принудително. 
Последният случай се разиграл на 25 май 2020 година Тогава Радослав, дружно с братовчед му Николай, нахлули в бащината къща на Габриела. Там била тя, дружно с майка си, щерка си и племенника си. Двамата мъже разрушили вратата на парцела и влетели вътре, нанесли побой на дамите пред очите на децата, след което бащата принудително отвлякъл и натоварил в кола момиченцето. 
След случая почнало следствие и Радослав и братовчед му били хванати. Според пострадалото семейство обаче, те не са били арестувани даже за 24 часа. 
Жената си извадила ограничаваща заповед, само че траяла да живее в боязън. До ден сегашен, три години по-късно, тя към момента е жертва на тормоз от страна на някогашния си мъж. Всеки път, когато той посещава детето, сипе обиди и закани против нея. През 2021 година пък заплашил и майка ѝ, за производството против него да бъде прекъснато. 
Към сегашния миг Радослав към момента не е понесъл следствията от експанзията си. Последната публична информация по случая е от март тази година, когато от прокуратурата оповестяват, че следствието е завършило и обвинителния акт против Радослав и Николай е импортиран в съда. Делото обаче към момента не е почнало. 



Близките на Габриела са безапелационни, че случаите на домашно принуждение няма да престанат, до момента в който всички се усещат безнаказани и не престават да сеят боязън у жертвите си години по-късно. Те приканват за правдивост и се надяват, въпреки и със забавяне, виновниците да бъдат осъдени. 

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР