Жертва и десетки ранени полицаи в Германия в новогодишната нощ: След

...
Жертва и десетки ранени полицаи в Германия в новогодишната нощ: След
Коментари Харесай

Тежки инциденти в Германия в новогодишната нощ доведоха до смърт на момче и десетки ранени полицаи

Жертва и десетки ранени служители на реда в Германия в новогодишната нощ: 

След две години без фойерверки, новогодишната нощ в Германия бе изпълнена с тежки произшествия, както и с набези против силите на реда. 17-годишно момче в Лайпциг се нарани толкоз съществено при потреблението на пиротехника, че умря в болница, написа  

Събитията станаха причина още веднъж да се заприказва за цялостна възбрана на потреблението на фойерверки от частни лица - с такова искане излезе синдикатът на берлинската полиция.

Синдикатът на пожарникарите пък изиска пожарните коли да бъдат снабдени с камери - с цел да могат да бъдат документирани възможните похищения против машините. Освен това се планува да се разчита и на камери, инсталирани по телата на пожарникарите - отново със същата цел. Засега полицията и пожарната в Берлин имат 300 такива камери.

" Това, което изживяха нашите чиновници в новогодишната нощ, е невъобразимо ", сподели ръководителят на Синдиката на пожарникарите в Берлин Ларс Виг. 
33-ма чиновници на полицията и пожарната в немската столица са потърпевши в новогодишната нощ. Автомобилите на органите на реда били замеряни с каси от бира и с пожарогасители, избавителните екипи били атакувани с пиротехника.

" Не може хората ни да са под такава опасност, да стават обект на набези, а най-после всичко да бъде омаловажавано ", съобщи на собствен ред ръководителят на немския Съюз на пожарникарите Карл-Хайнц Банзе, представен от DW.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР